Logo  
Menu
- Odpowiedz
- Spis wątków
- Napisz nowy wątek
- Spis kategorii
- Szukaj
- Zaloguj się
- Przypomnij mi moje hasło!
- Zarejestruj się
- Elektronik Hobbysta NE555

 
Witamy na Forum serwisu Elektronik Hobbysta NE555
Elektronik Hobbysta NE555 » Realizer » AVT-993 »

Strony, które warto odwiedzić
Wszystkie fora czyta aktualnie 1 osób
» Dodaj swoją reklamę «
- r e k l a m a -

Ostatnia wiadomość w wątku: 2010-11-01 16:27:54 napisana przez ~piotrm107
Pokaż ostatnią wiadomość

Wyświetlam 3 wiadomości na 1 stronie
~piotrm107
Gość

1. AVT-993 Odpowiedz
2010-10-15 12:06:55 | URL: #
    Zakupiłem programator AVT-993. Niestety po zmontowaniu zestawu programator nie działa. Podczas próby połączenia z mikrokontrolerem (st62t60c) programem Windows Epromer v4.0.3. wyskakuje komunikat "Cannot communicate with the device". Napiszę w kilku punktach co już sprawdziłem
- Wszystkie połączenia w programatorze sprawdzałem miernikiem i są według schematu,
- Układy scalone są na 99 % sprawne ponieważ po podawaniu odpowiednich stanów logicznych na wejście na wyjściu dostaję prawidłowy wynik,
- Po podłączeniu zasilania wszystkie diody świecą, po uruchomieniu komputera są zgaszone, a podczas próby połączenia zapalają się i już nie gasną aż do ponownego uruchomienia komputera. Po włożeniu mikrokontrolera delikatnie zapala się dioda D3.
- Kabel łączący programator z komputerem również sprawdzałem,
- Napięcie zasilania jest wystarczająco wysokie aby otrzymać napięcie 12,5 V na pinie Vpp/Test
- Próbowałem programować na dwóch różnych komputerach,
- Mam 3 szt. mikrokontrolera ST62T60, próbowałem programować na 2 niestety za każym razem ten sam błąd wyskakuje.


Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Nie bardzo mam pomysł co dalej robić. Być może trzeba jakoś skonfigurować port LPT w komputerze?.

Dodam jeszcze, że posiadam Windows XP

Pozdrawiam



AndrzejC
Użytkownik globalny

Napisanych postów: 4
Ostatni post: 2010-10-29 15:27:17


Napisz e-mail do autora Napisz prywatna wiadomosc do tego autora
2. RE: AVT-993 Odpowiedz
2010-10-29 15:27:17 | URL: #
    Witam długo tu nie byłem - czy Twój problem występuje nadal? Swego czasu był program do testowania programatora i posiadam go jeśli chcesz to mogę podesłać.
pozdro

~piotrm107
Gość

3. RE: AVT-993 Odpowiedz
2010-11-01 16:27:54 | URL: #
    Niestety występuje nadal, posłałem programator do serwisu AVT, zobaczę czy coś pomogą. Ale program do testowania poproszę. piotrm107@wp.pl


Wyświetlam 3 wiadomości na 1 stronie


Użytkownik: Gość
Status: Niezalogowany

Statystyki
Na forum jest 1 użytkowników. W tym: 0 zalogowanych, 1 gości
Na forum znajduje się 149 wiadomości w 74 wątkach.

:: Odpowiedz :: Spis wątków :: Napisz nowy wątek :: Spis kategorii :: Szukaj :: Zaloguj się :: Przypomnij mi moje hasło! - Zarejestruj się

 
Forum dyskusyjne obsługiwane przez
free4web.pl - Darmowe narzędzia dla webmastera